9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης

Special Report
9 Μαΐου 2020 16:23:00

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μαζί με τους επικεφαλής των τριών θεσμών της ΕΕ, εκθείασαν τις αρετές της αλληλεγγύης προκειμένου η Ευρώπη να εξέλθει «πιο ισχυρή» από την κρίση του κορονοϊού, σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

 

Σε μια πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο, καθώς οι εορτασμοί αυτής της ημέρας είναι πολύ λίγοι εξαιτίας των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων, το βίντεο, που διαρκεί λίγο λιγότερο από έξι λεπτά, συγκεντρώνει τους ηγέτες για ένα μήνυμα που θέλει να φαίνεται αισιόδοξο.

 

«Ο σκοπός μας είναι η Ευρώπη να βγει πιο ισχυρή από την πανδημία και την κρίση της Covid-19», λέει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο.

 

«Το να τολμάμε να επανεφευρίσκουμε, να ενωνόμαστε, να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε για το μέλλον. Είναι αυτό το ευρωπαϊκό πνεύμα το οποίο σήμερα έχουμε ακόμη ανάγκη», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι καλεί «τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς» να «είναι θαρραλέοι και φιλόδοξοι». «Είναι ο μοναδικός τρόπος να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας», λέει.

 

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε προχθές Πέμπτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη «δοκιμάστηκε στην αρχή της κρίσης».

 

«Και στη συνέχεια αρχίσαμε να μοιραζόμαστε και να αλληλοβοηθούμαστε: μια ντε φάκτο αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να συνεχιστεί», είπε.

 

Η απόκριση της ΕΕ στην υγειονομική και οικονομική κρίση που προκάλεσαν ο νέος κορονοϊός και τα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία, εξακολουθεί να οργανώνεται. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε να παρουσιάσει πριν από τα τέλη Μαΐου ένα σχέδιο επανεκκκίνησης.

 

Η Ημέρα της Ευρώπης, που εορτάζεται στις 9 Μαΐου, συνοδεύεται συνήθως από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών θεσμών στο κοινό, κάτι που φέτος κατέστη αδύνατο λόγω του κορονοϊού.

 

Το 2020 είναι επίσης η 70ή επέτειος από τη διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν, η έκκληση του οποίου στις 9 Μαΐου 1950 θεωρείται ως η ιδρυτική πράξη της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, και η 25η επέτειος από την ένταξη της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην ΕΕ.

 

9η Μαΐου: Η Επιτροπή γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης τιμώντας την αλληλεγγύη και την ενότητα και απονέμει το «Βραβείο Jan AmosComenius για διδασκαλία υψηλής ποιότητας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση» στο Β’ Γενικό Λύκειο Γέρακα Παλλήνης και σε άλλα 21 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη

 

Η Ημέρα της Ευρώπης 2020 εορτάζεται κάτω από πολύ εξαιρετικές συνθήκες σε όλα τα κράτη μέλη, καθώς η Ευρώπη μάχεται εναντίον της κρίσης του κορονοϊού σε όλα τα μέτωπα. Φέτος, η Ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί σημαντικά ορόσημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την 70ή επέτειο από τη Διακήρυξη Σουμάν και την 25η επέτειο από την προσχώρηση της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην ΕΕ. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα γιορτάσουν την ημέρα αυτή τιμώντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ενότητα μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας.

 

Ενόψει της 9ης Μαΐου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Στην αρχή της κρίσης, η αλληλεγγύη δοκιμάστηκε. Μετά όμως αρχίσαμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο: έμπρακτη αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να συνεχιστεί».

 

Την Ημέρα της Ευρώπης, η Πρόεδρος και οι Επίτροποι θα είναι ενεργοί και θα έρθουν σε επαφή με τους Ευρωπαίους μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (#EuropeDay), διαδικτυακών σεμιναρίων, συζητήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης και της παρουσίας τους στα έντυπα και οπτικοακουστικά μέσα. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τίμερμανς, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ, οι Αντιπρόεδροι Σέφτσοβιτς και Σούιτσα, και οι Επίτροποι Γκαμπριέλ, Μπρετόν και Βαλεάν θα διεξαγάγουν διαλόγους με τους πολίτες σχετικά με σημαντικές στιγμές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις μελλοντικές προοπτικές της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Ενόψει της αυριανής Ημέρας της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα απονέμει και το «Βραβείο Jan Amos Comenius για διδασκαλία υψηλής ποιότητας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Το βραβείο απονέμεται σε 22 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη που διδάσκουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση με δημιουργικό τρόπο. Αναδεικνύει τη σημασία της διδασκαλίας και της απόκτησης γνώσεων για την ΕΕ με ελκυστικό τρόπο.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

 

Μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για την Ημέρα της Ευρώπης: Η παρούσα κρίση να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική και δημοκρατική Ευρώπη

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων απευθύνουν μήνυμα για την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης και τον εορτασμό της 70ής επετείου της Διακήρυξης Schuman, η οποία έθεσε τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι ο εορτασμός πραγματοποιείται ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη πρόκληση από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά επισημαίνουν ότι ήδη η Διακήρυξη Schuman περιείχε την ιδέα ότι «η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί μεμιάς, σε ένα ολοκληρωμένο οικοδόμημα», αλλά μέσα από απτά επιτεύγματα, χάρη στα οποία θα αναπτυχθεί καταρχάς πραγματική αλληλεγγύη, όπως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα.

 

«Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία για να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Έτσι, η τρέχουσα κρίση καθιστά ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εργάζεται ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική, πιο δημοκρατική και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες».

 

Περιγράφοντας το διεθνές περιβάλλον και τον σημερινό ρόλο της ΕΕ, σημειώνουν ότι είναι καθήκον μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως παγκόσμια δύναμη στους τομείς της σταθερότητας και της ειρήνης, του κράτους δικαίου, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της διεθνούς συνεργασίας.

 

Οι επικεφαλής του ΕΚ καλούν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και όλα τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις για την υγεία, την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον, την ασφάλεια και να ενισχύσουν και εμβαθύνουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης» είναι το κατάλληλο μέσο για την εκπλήρωση αυτής της φιλοδοξίας, σημειώνουν προτείνοντας η εν λόγω Διάσκεψη να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό και να οδηγήσει σε σαφείς προτάσεις με την άμεση και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών. Καλούν δε το Συμβούλιο να διατυπώσει φιλόδοξη θέση σχετικά με τη Διάσκεψη.

 

Καταλήγουν το μήνυμά τους με την προτροπή μετά την τρέχουσα πανδημία «αντί να επανέλθουμε σε έναν εθνικό εγωκεντρισμό, να χαράξουμε μια πορεία με στόχο μια ενισχυμένη και πιο ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της σε πνεύμα αμοιβαίας δικαιοσύνης και κατανόησης».

 

Ημέρα της Ευρώπης 2020: 70 χρόνια αλληλεγγύης

 

Σάββατο 9 Μαΐου, 11.00-19.00 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Την Ημέρα της Ευρώπης 2020, οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας του Covid-19 και στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι σε πνεύμα αλληλεγγύης βοηθούν την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση, γιορτάζουν την 70ή επέτειο από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman και συζητούν για το κοινό μας μέλλον την επόμενη μέρα.

 

Το Σάββατο 9 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης, που σηματοδοτεί και την 70ή επέτειο από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman, διοργανώνοντας σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι, Παραμένουμε Ασφαλείς".

 

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής (οι ώρες που αναφέρονται είναι ώρες Ελλάδος):

 

11:15 - Ζωντανή συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΚ David Sassoli και εκπροσώπων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στο ημικύκλιο της Ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες

 

12:30 - Ζωντανή συζήτηση για το κοινό μέλλον της ΕΕ με τους Αντιπροέδρους του ΕΚ Othmar Karas και Katarina Barley στο ημικύκλιο της Ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες

 

13:15 - Βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων του ΕΚ

 

14:00 - Βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Πρόεδρο του ΕΚ David Sassoli

 

15:00 - Κύκλος ερωτήσεων και απαντήσεων με τους προέδρους των επιτροπών του ΕΚ: η αντίδραση της Ευρώπης στην πανδημία του Covid-19

 

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν διαδικτυακά. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω του EP Live και της σελίδας Facebook του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.

 

Μουσική Ημέρα της Ευρώπης

 

70 χρόνια από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman και οι Ευρωπαίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου κρίση. Κάθε μέρα, γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, δάσκαλοι και ερευνητές, εργαζόμενοι στις μεταφορές, σε υπηρεσίες καθαριότητες και σε σουπερμάρκετ, φίλοι και γείτονες εκφράζουν - ο καθένας με τον δικό του τρόπο - το πνεύμα της αλληλεγγύης που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

30 καλλιτέχνες από 30 διαφορετικές χώρες μοιράζονται τη μουσική τους, την αισιοδοξία τους και το όραμά τους για την Ευρώπη. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η καλλιτέχνης Μαρίνα Σάττι.

 

Το μουσικό τους ταξίδι ξεκινά αύριο Σάββατο 9 Μαΐου στις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Παρακολουθήστε ζωντανά μέσω της σελίδας Facebook του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.

 

 70 χρόνια από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman

 

Έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε που ο Robert Schuman διατύπωσε τη διακήρυξη της ένωσης των ευρωπαϊκών χωρών. Στόχος του ήταν να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και να μην επιστρέψουμε ποτέ στη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η τρέχουσα κρίση υγείας φέρνει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με την ίδια επιλογή αλληλεγγύης και γειτονικής υποστήριξης.

 

Σύνδεσμοι

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΗμέρα της Ευρώπης: 70 χρόνια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης (video)

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.png70ή επέτειος της Διακήρυξης Schuman (podcast - ελληνικά)

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΔιαδικτυακή έκθεση για την 70ή επέτειο της Διακήρυξης Schuman (αγγλικά)

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngEuropeana - 70ή επέτειος της Διακήρυξης Schuman (αγγλικά)

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.png

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Τιμούν τον Λούη Τίκα στις ΗΠΑ

O Ρεθυμνιώτης Ηλίας Σπαντιδάκης,γνωστός στις ΗΠΑ ως Λούης Τίκας δολοφονήθηκε από την Εθνοφυλακή του Κολοράντο, στη «σφαγή του Λάντλοου» 20 Απριλίου 1914, στη διάρκεια της μεγάλης εργατικής απεργίας στα ορυχεία Ροκφέλερ, στην περιοχή Λάντλοου, κοντά στην πόλη Τρίνιταντ, στα νότια της Πολιτείας. Με πρωτοβουλία του «Ιδρύματος ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι ψαράδες της παραλίας της συμπρωτεύουσας

 Ξημερώματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου λαμπυρίζουν παιχνιδιάρικα στις μεταλλικές ομπρέλες του Ζογγολοπούλου. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη σειρά και με απόσταση ο ένας από τον άλλον, ρίχνουν την πετονιά τους οι ψαράδες, με δόλωμα μαμούνι, για να πιάσουν τσιπούρες και ...

Διαβάστε περισσότερα

Η συγκλονιστική ιστορία της Σύριας Ντουάα αλ Ζάμιλ σε βιβλίο από την Μ. Φλέμινγκ

Ήταν τον Μάρτιο του 2015, όταν η Μελίσα Φλέμινγκ ετοιμαζόταν για την παρουσία της στο TEDxThessaloniki ως επικεφαλής επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αναζητώντας «ξεχωριστές ιστορίες επιβίωσης και αντοχής που απεικονίζουν τις αντιξοότητες κι αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ενώ παράλληλα χτίζουν γέφυρες ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακές οι φετινές μέρες «Ημέρες Καριέρας» στο ΠΑΜΑΚ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /Τρίτη 26 Μαΐου 2020, 19:28:53 / Τελευταία Ενημέρωση: 19:31 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   Εξατομικευμένες και εξ αποστάσεως θα είναι οι φετινές «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.   Το κυριότερο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, που έχει τον τίτλο «C.O.V.I.D.- Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας ΠΑΜΑΚ: Career Opportunities ...

Διαβάστε περισσότερα

9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μαζί με τους επικεφαλής των τριών θεσμών της ΕΕ, εκθείασαν τις αρετές της αλληλεγγύης προκειμένου η Ευρώπη να εξέλθει «πιο ισχυρή» από την κρίση του κορονοϊού, σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.   Σε ...

Διαβάστε περισσότερα

Θανάσης Βέγγος: Εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατό του

Ο Θανάσης Βέγγος ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του.   Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο πιο αγαπημένος συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, μαζί μας στο TIMELINK!

Μέσα από την ιστορία της ζωής του αποδεικνύει πως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας είναι θέμα προσωπικής  επιλογής. Είναι  πολυγραφότατος συγγραφέας με πνεύμα ανήσυχο, δημοφιλής ηθοποιός, αρθρογράφος, καθηγητής υποκριτικής και ραδιοφωνικός  παραγωγός. Ο λόγος για τον αγαπητό Κώστα Κρομμύδα, έναν καλλιτέχνη που εμπνέεται από ...

Διαβάστε περισσότερα

Αμφίπολη: Επίσπευση εργασιών στον Τύμβο Καστά ζήτησε η Μενδώνη

«Την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην εκπόνηση της στατικής και γεωτεχνικής μελέτης του μνημείου στον Τύμβο Καστά και την εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αργότερο εντός του Ιουνίου» ζήτησε από τις αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρίζω των "Άγριων Μελισσών του ΑΝΤ1, Ελένη Καρακάση, μιλά στο TIMELINK

H Eλένη Καρακάση είναι η ταλαντούχα  ηθοποιός και καλλίφωνος που απολαμβάνουμε ως Ρίζω στις «Άγριες Μέλισσες», την πιο επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1. Τηλεοπτικά την έχουμε συναντήσει σε αγαπημένες  σειρές, όπως: “Η ώρα η καλή”, “7 θανάσιμες πεθερές”, “Super μπαμπάς”, «Λάκης ο γλυκούλης», “Παρθένα ζωή, ενώ ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του

Ο  Γιώργος  Καραμίχος συγκαταλέγεται –όχι άδικα- στους πιο αξιόλογους και ταλαντούχους  Έλληνες  ηθοποιούς  της γενιάς του, που χαρίζει απλόχερα στο κοινό με κάθε ευκαιρία την υποκριτική  του  ιδιοφυία τηλεοπτικά, κινηματογραφικά ή στο θεατρικό σανίδι, καταφέρνοντας να «μαγνητίζει» και τους πιο απαιτητικούς. Ενδεικτικά, ας θυμηθούμε τη ...

Διαβάστε περισσότερα

Στο 2ο COVIDialogue του TEDxLamia: «Το οικονομικό περιβάλλον μιας πανδημίας»

Δευτέρα 13 Απριλίου στις 19:00 στο κανάλι του TEDxLamia στο YouTube, το δεύτερο COVIDialogue με θέμα: «Το οικονομικό περιβάλλον μιας πανδημίας».Καλεσμένος ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Μαύρος. Πώς επηρεάζεται η οικονομία από τον ιό COVID-19;Τι αλλάζει στην Ευρώπη;Τα νέα μοντέλα εργασίας και η ανεργία. Αυτές και άλλες, δικές σας ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο μοναδικός Γιώργος Κοψιδάς απαντά σε ΌΛΑ αποκλειστικά στο Timelink

Γιώργος Κοψιδάς: ένας τολμηρός καλλιτέχνης, με ρηξικέλευθη, πρωτοπόρα και κριτική σκέψη μας καλωσορίζει στα μύχια του μυαλού και της ψυχής του, μοιραζόμενος μαζί μας όλες τις διαφορετικές πτυχές του που τον καθιστούν μοναδικό. Μιλήσαμε για το θέατρο, για τη στροφή που έκανε στο βιγκανισμό ως ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι προβλέψεις του Bill Gates για τον κορωνοϊό

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, σχετικά με την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, έκανε τις δικές του προσωπικές προβλέψεις για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί ο ιός μέσα στο επόμενο διάστημα. Παράλληλα επισήμανε πως πιθανή χαλάρωση των μέτρων θα ήταν καταστροφική. «Ας ...

Διαβάστε περισσότερα

Γυμναστείτε στο σπίτι με τον Νίκο Μακρονάσιο

Αυτές τις δύσκολες μέρες όπου όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να μείνουμε σπίτι, ο Νίκος Μακρονάσιος μας δίνει "διεξόδους" και μας δείχνει τρόπους με τους οποίους,ο καθένας μπορεί να γυμναστεί μέσα στο χώρο του και να παραμείνει δραστήριος και υγειής. Για όλο το διάστημα ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονο-φάρμακο ψάχνουμε,στο φεγγάρι πάμε...

Η απειλή του κορονοϊού δεν ήταν αρκετή -τουλάχιστον έως τώρα- για να φρενάρει τον εργασιακό οργασμό στις εγκαταστάσεις της NASA, στην Ουάσιγκτον. Με κάθε επιβεβλημένη προφύλαξη, από κοντά ή μακρόθεν, με τη χρήση του διαδικτύου, όλα τα μέλη της ισχυρής αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας εξακολουθούν να ...

Διαβάστε περισσότερα

Η καραντίνα (ευτυχώς) γεννά και...γέλιο

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι υποχρεωμένοι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους,λόγω κορονοιού!Πολλοί βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να διασκεδάσουν στην καραντίνα τους.Δείτε τις φωτογραφίες και σίγουρα θα χαμογελάσετε!

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πελέ θεωρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο καλύτερο του Μέσι

«Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο σήμερα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο»: ο Πελέ απαντά στην ερώτηση που πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου κάνουν, για τον ανταγωνισμό μεταξύ του άσου της Γιουβέντους και του Λιονέλ Μέσι. Ο Βραζιλιάνος θρύλος της μπάλας δεν υποβαθμίζει τον «ψύλλο», αλλά όπως υπογραμμίζει «νομίζω ...

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν διαθέσιμα τα πρότυπα που χρειάζονται οι εταιρείες για να παράγουν μάσκες

Μέτρα για την γρήγορη παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας, πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Κατόπιν επείγοντος αιτήματός της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) σε συνεργασία με όλα τα μέλη τους, συμφώνησαν να καταστήσουν άμεσα διαθέσιμα ορισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα ...

Διαβάστε περισσότερα

Η πανδημία του Covid-19 έφθασε και στα μακρινά Γκαλαπάγκος!

Η πανδημία του κορονοϊού έφθασε και στις απομακρυσμένες νήσους Γκαλαπάγκος, που ανήκουν στον Ισημερινό και αποτελούν φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας, όπου διαγνώσθηκαν τέσσερα κρούσματα, σύμφωνα με επίσημες πηγές. «Λάβαμε τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ τεσσάρων κατοίκων των νήσων Γκαλαπάγκος, που ήταν θετικά», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος ...

Διαβάστε περισσότερα

Σας γράφω από την Ιταλία για το μέλλον σας-Της Francesca Melandri

Σας γράφω από την Ιταλία, σας γράφω λοιπόν από το μέλλον σας. Βρισκόμαστε εκεί που θα βρίσκεστε εσείς σε λίγες ημέρες. Οι καμπύλες της επιδημίας μάς δείχνουν αγκαλιασμένους σε έναν παράλληλο χορό όπου βρισκόμαστε μερικά βήματα μπροστά από σας, όπως το Ουχάν ήταν σε σχέση ...

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήρης Τσιόδρας: η σκιαγράφηση του προφίλ του Έλληνα επιστήμονα των ημερών

Είναι πασίδηλο ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να σημαδέψει ανεξίτηλα την Ιστορία της χώρας στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Έλληνας ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου έχει οριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου για τις ανακοινώσεις σχετικά με τις ιατρικές εξελίξεις ...

Διαβάστε περισσότερα

Ηome work:η νέα οικονομία μεταδίδεται σαν...κορωνοϊος

H οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού αναμένεται να οδηγήσει σε «έκρηξη» της ανεργίας, με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας(ILO) να προειδοποιεί για την απώλεια έως και 25 εκατ. θέσεων παγκοσμίως. Μέσα στις ζοφερές προβλέψεις υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα: Με εκατομμύρια εργαζομένους να στρέφονται στην κατ’οίκον ή εξ ...

Διαβάστε περισσότερα

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποκλειστικά στο timelink.gr: "Είναι μια περίοδος δοκιμασίας που απαιτεί από όλους μας σοβαρότητα..."

Συνέντευξη της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών και Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Μάγδα Χατζηστρατή για το timelink.gr   Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επί κυβερνήσεως Α. Τσίπρα, κατείχε τη θέση της Υπουργού Υγείας από το 2009 έως το 2010 και της αν. Υπουργού Εξωτερικών ...

Διαβάστε περισσότερα