Μητσοτάκης: στη Βουλή η υπόθεση Novartis

ΕΛΛΑΔΑ
13 Ιουνίου 2019 11:22:00

Το πρώτο νομοσχέδιο αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μήνυμα για ισχυρή οικονομία και αποκατάσταση της θεσμικής τάξης στη Δικαιοσύνη.

Μητσοτάκης: στη Βουλή η υπόθεση Novartis
Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Ιουλίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι προεξοφλημένο και επαναλαμβάνοντας πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Σε συνέντευξή του στο Open ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ζητά μια ισχυρή εντολή καθώς η χώρα σε αντίθεση περίπτωση κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες. «Επέλεξα να γυρίσω ξανά την Ελλάδα με ένα διαφορετικό τρόπο, να απευθύνουμε ένα ενωτικό κάλεσμα προόδου και σε αυτούς που δεν μας έχουν στηρίξει» είπε ζητώντας τη στήριξη όλων των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis δήλωσε πως οι καταγγελίες Αγγελή είναι πολύ σοβαρές και πως θα πρέπει να διερευνηθούν. «Τα γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ο αντιεισαγγελέας εμπλέκει 2 υπουργούς σε μια πολιτική σκευωρία. Δέκα άνθρωποι στοχοποιήθηκαν, οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να διευρυνθούν. Είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω τη θεσμική η τάξη στη Δικαιοσύνη. Να μην ανεχτώ παρεμβάσεις, να ενισχύσουμε τη διάκριση των αξιών, υπάρχει πρόβλημα. Οι εκλογές αυτές έχουν να κάνουν και με την ποιότητα της δημοκρατίας, το θέμα θα έρθει στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως χρειάζεται ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους και περισσότερη ανάπτυξη.

«Κεντρικό μας σύνθημα είναι το ‘ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα’… Η αναπτυξιακή δυναμική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην πιστεύει πως θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει ανάπτυξη είναι η ΝΔ», τόνισε ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η πολιτική του θα έχει και την έγκριση των Βρυξελλών.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει τις μειώσεις φόρων, στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο και θα πείσουμε τις Βρυξέλλες. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα χρήματα για αναπτυξιακή πολιτική. Υπάρχει εμπιστοσύνη στη ΝΔ στις Βρυξέλλες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ. Οι ίδιες οι αγορές φαίνεται ότι σήμερα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας. Οι αγορές έχουν δείξει πως επιζητούν την πολιτική αλλαγή» είπε επισημαίνοντας πως παραμένει φειδωλός στις δεσμεύσεις του. «Έχω συγκεκριμένο σχέδιο για να φέρω επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση απέτυχε. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα κάνει τώρα ό,τι δεν έκανε 4 χρόνια. Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεκινήσει το Ελληνικό; Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να μην υπερφορολογήσει τους πολίτες; Εγώ θέλω να υπερψηφιστεί μια πολιτική που μπορεί να εγγυηθεί στον λαό καλύτερες μέρες» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του θα είναι μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. «Ο Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας, προσχέδιο προϋπολογισμού, ΔΕΘ. Εκεί θα αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγμα άλλαξαν και πως η χώρα έχει μια σοβαρή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να στήσει fake news με τα όσα έχει πει ο ίδιος για τα εργασιακά. «Ναι, θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας να γκρεμίσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν στις επενδύσεις, στη γραφειοκρατία. Ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος. Οι εργαζόμενοι θα είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία… αυτά δεν θα αναφέρουν γιατί χαλάνε τη σούπα. Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι και καλά αμειβόμενοι. Μιλώ για ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Έχω απαιτήσεις από τους επιχειρηματίες να προσέχουν τους εργαζόμενους, θα απαιτήσω από τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν χρήματα από το εξωτερικό και να στηρίξουν τη ρευστότητα» τόνισε επαναλαμβάνοντας πως είναι ψέματα πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους.

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπάγονται σε αξιολόγηση, όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση…η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων θέλει την αξιολόγηση. Αν η οικονομία αναπτυχθεί θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις από το 1 προς 5 εκεί που πραγματικά υπάρχουν ανάγκες. Θα κάνουμε προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία, την Αστυνομία, εκεί που υπάρχει ανάγκη, δεν θα διορίζουμε πολιτικούς μας πελάτες για να εξυπηρετήσουμε ένα κόμμα που καταρρέει» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τέσσερα χρόνια κυβερνά. Γιατί δεν έκανε προσλήψεις αναπληρωτών στην παιδεία; Γιατί επέλεξε να κάνει αλλού. Εκεί που δεν χρειαζόμαστε δεν θα προσλαμβάνουμε. Εκεί που έχουμε θα προσλαμβάνουμε εξιδεικευμένο προσωπικό... Έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Μεγάλη μεταρρύθμιση αφορά τον τρόπο που θα βάλουμε την τεχνολογία στην καρδιά του κράτους, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως καταλαβαίνει την ψυχολογική κατάσταση του Πρωθυπουργού μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για τον κεντρικό τραπεζίτη» κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη για αλαζονεία. «Δεν κατάλαβαν τίποτα. Το να ψελλίζει μια συγγνώμη για τα όσα έγιναν στη Βουλή δεν αλλάζει κάτι. Η Βουλή έμεινε ανοιχτή για να γίνουν τα ρουσφέτια και να ορίσει την επόμενη ηγεσία της Δικαιοσύνης» είπε.


Αναφορικά με τους διορισμούς στη Δικαιοσύνη και τη στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στον Προκόπη Παυλόπουλο. «Είναι ο εγγυητής της δημοκρατικής τάξης και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για το τι θα κάνει μεταξύ τις 30 και της 7ης Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα θέματα της ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα. «Θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία χωρίς να χρειάζεται άδειες από τον πρύτανη. Υπάρχει ζήτημα τήρησης του νόμου και της τάξης. Τα πανεπιστήμια είναι ορμητήρια μπαχαλάκηδων, διακινητών ναρκωτικών κλπ. Το ζήτημα δεν είναι μόνο κατασταλτικό. Είναι πως το κέντρο της Αθήνας θα αποκτήσει και πάλι ζωή και οικονομική ανάπτυξη. Προσωπικό μου στοίχημα το νέο αρχαιολογικό μουσείο, θα επεκταθεί και σε συνδυασμό με το κτίριο του πολυτεχνείο θα γίνει πόλος έλξης. Δεν θα συμβιβαστώ με μερεμέτια. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις . Μακάρι να υπάρχει μια ουσιαστική διακομματική συναίνεση για να προχωρήσουμε» είπε.

Για τα εθνικά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ισχύ της χώρας και στη δύναμη των συμμαχιών επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα. « Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με Τουρκία και τον Ταγίπ Εργοντάν που θα στηρίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δίκαιου και στους άγραφους κανόνες των σχέσεων καλής γειτονίας. Θέλω να υπάρχει απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία. Είναι σημαντικό να μιλάμε. Θα γίνει μια συνάντηση που θα είναι όμως πολύ καλά προετοιμασμένη» τόνισε καλώντας την Άγκυρα να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως πέραν του τραύματος που άφησε στο σώμα της κοινωνίας υπάρχουν πρακτικά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα». Δεν προστατεύονται οι επιχειρήσεις. Υπάρχει ανάγκη μιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατοχύρωσης σε επίπεδο διεθνούς κοινής γνώμης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Να αναδείξουμε τη Μακεδονία μας ως ένα πόλο καινοτομίας, πολιτισμού και εξωστρέφειας» είπε ενώ μήνυμα έστειλε και προς τα Τίρανα.

«Θα υπάρχουν κυρώσεις και επιπτώσεις αν δεν υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα της μειονότητάς μας. Ο κ. Ράμμα αν θέλει να έχουμε καλές σχέσεις θα πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητά μας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως ένα από τα θετικά των εκλογών τη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως ανάχωμα είναι μια ισχυρή πατριωτική παράταξη. «Σκοπός μου να συρρικνωθούν τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην άκρα δεξιά. Ευτύχημα να μην είναι στη Βουλή. Καλώ τους ψηφοφόρους τους να αναλογιστούν αν η ψήφος τους είναι χρήσιμη για τη χώρα. Ψήφο στη ΝΔ είναι η μόνη επιλογή για να κλείσει το κεφάλαιο της σημερινής κυβέρνησης, για αυτό και ζητώ ισχυρή εντολή. Αλλάξαν οι καιροί, η κοινωνία ψάχνει επιστροφή στην κανονικότητα» είπε.


Σχολιάζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα διαγνωστικά κέντρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα λυθεί άμεσα. Επεσήμανε όμως πως πριν τις εκλογές σκάνε διάφορες νάρκες. «Θα έχουμε δυσκολίες την επόμενη μέρα, υπάρχουν βραδυφλεγείς βόμβες που έχουν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση που πρέπει την επόμενη μέρα να εξουδετερωθούν» είπε ενώ συνέχισε την κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν έμαθε τίποτα από το πρόσφατο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως εκτός από τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και της Αχαΐας θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου και στην Β’ Πειραιά. «Προσωπικό μου στοίχημα να σταθώ δίπλα σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είπε ενώ αποκάλυψε πως έχει έτοιμη ήδη τη νέα κυβέρνηση.

«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει από καραμπόλες. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σωστοί άνθρωποι στη σωστή θέση. Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης. Ένα σχήμα μικρότερο από το σημερινό , δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς με μία μόνο εξαίρεση. Έμφαση στην οργάνωση του κράτους, η θέση του αναπληρωτή υπουργού για θέματα διαφάνειας καταργείται και θεσπίζεται μια ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας που συνενώνονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους δικαιωματικά μετά την Αλωση

Προκλητικός εμφανίστηκε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για την Αγια Σοφιά. Κατά την διάρκεια εγκαινίων νοσοκομείο, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Αγια Σοφιά, όπου την Παρασκευή αναγνώσθηκε προσευχή με αφορμή την Αλωση της Πόλης. «Αντί να την καταστρέψουμε με θρησκευτικό μίσος, η Αγιά Σοφιά ...

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Μηχανοκίνητη πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στην Ηρώδου Αττικού, πραγματοποίησαν πριν από περίπου 15 λεπτά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας πετώντας τρικάκια με σύνθημα «Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει» κι έπειτα κινήθηκαν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε ...

Διαβάστε περισσότερα

Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε 14χρονο

«Επίθεση» από αγέλη αδέσποτων σκύλων δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κουρούτα Ηλείας ένας 14χρονος, ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στην πλατεία της περιοχής, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να σπάσει το χέρι του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των οικείων του, το παιδί έκανε αμέριμνο ...

Διαβάστε περισσότερα

Καταδρομική επίθεση σε σούπερ μάρκετ

"Γυαλιά – καρφιά" τα έκαναν κουκουλοφόροι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε σούπερ μάρκετ στην οδό Ιασωνίδου, στην Θεσσαλονίκη. Οι βανδαλισμοί έγιναν λίγο μετά την ολοκλήρωση απρογραμμάτιστης πορείας που έκανε ομάδα 50 αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τη λήξη της πορείας κάποιοι από ...

Διαβάστε περισσότερα

Στα “λευκά” από το χαλάζι η Ξάνθη

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε, το πρωί της Κυριακής, στην Ξάνθη. Λίγο μετά τις 11:00 οι ουρανοί «άνοιξαν» με τη βροχή να κάνει αισθητή την παρουσία της, ενώ ακολούθησε χαλάζι. Στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης Πετεινού η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι θύμιζαν χιονισμένο τοπίο. Οι οδηγοί ακινητοποίησαν ...

Διαβάστε περισσότερα

Χημικά και δακρυγόνα στη Μαλακάσα

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας. Όλα ξεκίνησαν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αντιτίθενται στην ύπαρξη των δύο hot-spot μεταναστών και προσφύγων. Στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν την κυκλοφορία της εθνικής ...

Διαβάστε περισσότερα

Προσπάθησε να εισβάλλει με τσεκούρι σε σπίτι στα Χανιά

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά, όταν ένας άνδρας, με την απειλή τσεκουριού, προσπάθησε να εισβάλει σε σπίτι της περιοχής. Μάλιστα, το περιστατικό έλαβε χώρα, ενώ ο ηλικιωμένος ένοικος βρισκόταν εντός της οικίας του. Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη, ο ηλικιωμένος άρχισε να φωνάζει. Ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Κερατσίνι

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής μία ηλικιωμένη γυναίκα σε διαμέρισμα στο Κερατσίνι, έπειτα από εκδήλωση φωτιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Κουντουριώτου. Η άτυχη γυναίκα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής, ...

Διαβάστε περισσότερα

Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Κινητοποιήσεις τη Δευτέρα, την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη... Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αδιάλλακτη» στάση.   Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα, εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ...

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη διαδικτυακή ορκωμοσία στο ΠΑΜΑΚ

Μετά τα διαδικτυακά μαθήματα και τις διαδικτυακές αξιολογήσεις, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε ένα βήμα ακόμη, στην διαδικτυακή ορκωμοσία των αποφοίτων του. Πραγματοποιήθηκαν δύο ορκωμοσίες, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης με 7 πτυχιούχους και της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με 50 πτυχιούχους. Τα δύο τμήματα ανήκουν στην ...

Διαβάστε περισσότερα

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες μας «αποχαιρετά» ο Μάιος

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή:   Το Σάββατο άστατος αναμένεται καιρός με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή ...

Διαβάστε περισσότερα

Κικίλιας: Τι είπε και για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών

O Υπουργός Υγείας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη αν υπάρξει ξανά πρόβλημα..: «Να σπεύδετε όλοι βραδέως στις κρίσεις για το αν έχει ξεπεραστεί η κρίση, η πανδημία και τι μένει ακόμα να κάνουμε», παρότρυνε τα κόμματα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας ...

Διαβάστε περισσότερα

Ξάνθη: Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη παρουσία της ΠτΔ στη Θράκη

Με την επίσκεψη το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης, ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη παρουσία της στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.   Πριν την άφιξή της στη Σταυρούπολη το πρόγραμμά της περιλαμβάνει:   -09.40 Επίσκεψη στα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια»   -10.50 Επίσκεψη στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα»   -12.00 ...

Διαβάστε περισσότερα

Αγρια δολοφονία στη Βούλα: Εκτέλεσαν άνδρα έξω από το σπίτι του -Με δύο σφαίρες στο κεφάλι

Αγρια δολοφονία άνδρα στη Βούλα το βράδυ της Παρασκευής. Ο άνδρας δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς και εξέπνευσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην οδό Δωδεκανήσου, στην Βούλα, πολύ κοντά στο Ασκληπιείο, ένας άνδρας, αλλοδαπός, Βελγικής υπηκοότητας, ηλικίας 50 περίπου ετών, δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς έξω από ...

Διαβάστε περισσότερα

Κοροναϊός: Νοσοκομεία στις ΗΠΑ σταματούν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης

Αμερικανικά νοσοκομεία γνωστοποίησαν ότι διακόπτουν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης, του ανθελονοσιακού φαρμάκου που προκρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως θεραπεία για την ασθένεια Covid-19, αφού μελέτες υποδηλώνουν ότι δεν είναι αποτελεσματικό και μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους. Οι αρχικές ελπίδες για αυτό το παλιό φάρμακο ...

Διαβάστε περισσότερα

Χαλκιδική: Έκλεψε δισκοπότηρα, καντήλια και χρήματα από εκκλησία

Τον δράστη διακεκριμένης κλοπής, από εκκλησία, συνέλαβε άμεσα χθες, όπως ανακοίνωσε, η αστυνομία στη Χαλκιδική. Νωρίτερα προσποιήθηκε τον προσκυνητή και κρύφτηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στη Μεγάλη Παναγία, απ' όπου στη συνέχεια αφαίρεσε 1.000 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα μικρής αξίας, 11 ασημένια καντήλια, δύο ...

Διαβάστε περισσότερα

Επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Μετά την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών οδηγιών -τις οποίες θα πρέπει να τηρούν επιβάτες και πλήρωμα στα κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια- εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας και της Επιτροπής των Ειδικών Λοιμωξιολόγων, αλλά και σε συνδυασμό με το άνοιγμα των αεροπορικών μεταφορών, θα ξεκινήσει σταδιακά η ...

Διαβάστε περισσότερα

Σύλληψη για ανθρωποκτονία με θύμα 40χρονη αγνοούμενη από το 2018

Την άκρη του νήματος σε υπόθεση εξαφάνισης 40χρονης τοξικομανούς στη Θεσσαλονίκη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τον Δεκέμβριο του 2018, αναζητούν οι διωκτικές αρχές της πόλης που φαίνεται να καταλήγουν στην εκδοχή ότι η γυναίκα έπεσε θύμα δολοφονίας από 38χρονο.   Ο ελληνικής καταγωγής άνδρας που ...

Διαβάστε περισσότερα

H Τηλεδιάσκεψη του Μητσοτάκη με τους εργαζόμενους διάφορων κλάδων

Τηλεδιάσκεψη με εργαζόμενους διάφορων κλάδων, με αντικείμενο τη νέα πραγματικότητα που προκάλεσε η πανδημία στους χώρους της οικονομίας και της απασχόλησης, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, από προσωπικά βιώματα που αφηγήθηκαν οι εργαζόμενοι, τη θετική επίδραση που είχαν οι ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: αύξηση δρομολογίων και προσφορών από 1ης Ιουνίου

Ποιες αμαξοστοιχίες επανακυκλοφορούν. Προσφορές σε επιλεγμένα δρομολόγια…  Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνέχεια της σταδιακής επαναφοράς των δρομολογίων, μετά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, ανακοινώνει την επανακυκλοφορία επιπλέον αμαξοστοιχιών στο δίκτυό της. Παράλληλα, επιβραβεύει τους επιβάτες που επιλέγουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους, με μοναδικές προσφορές σε ...

Διαβάστε περισσότερα

Τροχαία: Νέα επιχείρηση για να μπει... “φρένο” στις κόντρες

Νέα εξόρμηση της Τροχαίας σε περιοχές της Αττικής. Βεβαιώθηκαν δεκάδες παραβάσεις.   Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε, το βράδυ της 27ης Μαΐου, ειδική εξόρμηση στην περιοχή της ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάνενας θάνατος -Το ένα εντοπίστηκε σε πτήση από το εξωτερικό

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται ...

Διαβάστε περισσότερα

Επιστροφή στο εδώλιο του ηθοποιού που κατηγορείται για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Ο ηθοποιός λίγες εβδομάδες μετά αθώωσή του βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα δίκη για τον βιασμό του 25χρονου οδηγού ταξί.   Επιστρέφει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς προκειμένου να δικαστεί εκ νέου για το βιασμό του 25χρονου οδηγού ταξί, μετά την έφεση κατά της απόφασης ...

Διαβάστε περισσότερα